Overnachtingsplaatsen in Frankrijk

http://www.airecampingcar.com/      Overnachtingsplaatsen met Coordinaten

Regio  Champagne - Ardenne

Stenay    
Hier zijn 2 camperplaatsen voor ongeveer 50 campers, aan de Maas naast de Jachthaven, aan de weg van  D964 Sedan naar Verdun ( historisch gezien vooral door de 2de wereld oorlog ! is het ook zeer de moeite waart ) er is een mogelijkheid om de (wc/vuil water) te legen en ook uw tanks weer met vers water te vullen, stroom aanwezig, er zijn ook douches, een wasmachine, wasbakken met koud en warm water, men moet per nacht betalen, supermarkten in de buurt,  men kan hier goed wandelen (park) en men kan hier goed fietsen.

Regio De  Loraine

Charmes               
Gezellig stadje aan de Moezel (Mosel) ,  neem de afrit Charmes op de N57/E23 van Nancy naar Epinal en dan de plaats aan Canal L'Est aangeduid met wegwijzers, het hele jaar open en plek voor 80 campers, hier aan de haven liggen ook de plezier jachten,  de plaats is voorzien van alle voorzieningen zelfs stroom, douches moet men apart betalen (met chips) te verkrijgen bij de parkeerwachter, er moet van April tot en met October betaald worden, supermarkten , bakkers enz.  zijn op loopafstand,  mooie wandelingen en fiets tochten zijn hier zeker te maken, Charmes is in 1995 gekozen tot  het Camper vriendelijkste dorp van Frankrijk)

Millery                
Camper plaats (asfalt) in Millery langs de autoweg van Pont a Mouson en Nancy A31-E23 voor 20 campers aan de oever van de Moezel, drinkwateraanwezig , legen afvalwater en Wc.
Een klein dorpje waar geen winkels zijn maar de bakker en de slager kwamen  (om 7u s' morgens) langs, de plaats is open van April tot October. 

Goncourt 
         
Camper plaats ( gras) in Goncourt langs de D74 van Neufchateau naar Martigny le Roi, plaats voor 20 campers aan de oever van de Maas de camperplaats en het drinkwater, legen van Toilet en afvalwater is gratis

Laignes            
    Camper plaats (gras) in Laignes  langs de D965 van Tonnerre naar Chatillion sur Seine, plaats voor 6 campers  er is stroom, drinkwater,  men kan de vuilwater tanks legen en het toilet.
Laignes is een zeer oud dorp, en er zijn winkels in het dorp.

Juzennecourt      
Camper plaats (asfalt) in Juzennecourt langs de N19 van Chaumont naar Colombey les deux Eglise (de begraafplaats van Charles de Gaule) er is plaats voor 10  campers aan de " Place de la Marie" er is stroom, drinkwater, legen van uw afvalwater tanks en toilet , ook zijn er wasbakken en wc .
klein dorpje met winkels en de groentenman komt een paar keer per week langs 

Regio Vogezen               

Kaysersberg          
Mooi stadje met zeer oude vakwerk huizen en een kasteel (ruine) er is een overnachtingsplaats voor campers, hier kan men wandelen, en u kunt nesten van ooievaars bekijken
 

Riquewihr
Mooi stadje om te bezichtigen typische vakwerk huizen zoals er in de vogezen  meerdere zijn, niet bekend als er ook een Overnachtingsplaats voor campers is
 

Regio Aquitane en Vendee

Montalivet

 
Camping Municipaltoffe zomers schaduw van hoge naaldbomen,  rustige camping zeker in de maand Juni, op 400m van de zee en net buiten het centrum, vlak naast de ingang van de camping is er ruimte voor 10 campers,  alle voorzieningen zijn aanwezig (camping)men kan er zelfs de camper wassen.

Saint-Emilion
Bezitter (Eigenaar) ontvangt u op zijn wijn landgoed in St. Emilion op "Chateau Gerbaud" camper plaats voor 50 campers, en dan proeven van de wijn op het landgoed en onder deskundige leiding een rondleiding krijgen, de plaats is het hele jaar open, men mag er 2 dagen staan ook een bezoek aan het stadje is zeker de moeite waart. Het heeft een historisch en cultureel centrum.   meer info op hun site :http://www.chateau-gerbaud.com

Notre-Dame de Monts
Gemeentelijke camper plaats langs de D38 , Rue de Pins 20 camper plaatsen, men mag er 48 uur staan, er is nog een tweede  plaats in het centrum recht tegen over het Toeristen bureau (VVV), met wc en de mogelijkheid van legen van uw tanks  en dan de tanks weer te vullen met fris water , de camper plaats ligt wel langs een drukke weg.

Noirmoutier  I'll
Grote parkeerplaats op het eiland voor ongeveer150 Campers ,  Place Florent Cailcaud aan de rand van het centrum, een parkeer ticket kopen voor 24 uur, het is er tamelijk rustig,  per plaats 4 campers met er tussen in groen, geschikt voor fiets tochten en wandelingen, er is nog een tweede camperplaats op de punt van het eiland nl. in Pointe de L'Herbaudier ruimte voor10 Campers met drinkwater, vaste wc's en een (sani station) vlak aan de kust, jacht en de vissershaven zijn vlak bij 

Villandry                        
Villandry dat op 20 km voor de plaats Tours ligt, waar een rustige camper plaats onder de bomen is, voor 10 campers, Fris water kan men krijgen en men kan het afvalwater en de wc legen, echt heel klein dorpje maar met wel met twee mooie kastelen..  
 
 

Regio Normandië

            

Calais              
Calais op de parkeerplaats van de Kanaal Tunnel, er is echter een camperplaats vlak aan de zee (asfalt) van waar men de Ferry's (boten) kan zien vertrekken en aan zien komen, men volgt vanaf de autoweg (E40-A16) de boirden van Blériot Plage tot aan de zee waarna een grote parkeerplaats komt, hier voorbij  rijden en dan komt de Camperovernachtingplaats, (wiel keggen zijn nodig - tip die moet je altijd in de camper hebben) , de voorzieningen zijn open vanaf Juni tot September .

Boulogne sur Mer       
Camperplaats (er staan ook auto's en bussen) aan de haven (vertrekkende Ferry's & boten) vlak aan het Zee Aquarium, er zijn geen voorzieningen voor Campers,
Le Treport
Camperovernachtingsplaats aan de vissershaven (verhard) er is ook een keer per week markt, en aan de overkant van de rivier bevindt zich een klein vliegveld, voorzieningen niet bekend.. 

St. Valery en Caux  

Camperovernachtingsplaats voor 80 campers, gelegen achter de krijt rotsen vlak aan de haven en aan de zee,  leuk stadje en jacht haven, er is ook markt waar uiteraard vis te koop is ... 

Honfleur
Camperplaats (verhard) aan de jachthaven met in de verte zicht op Pont de Normandie , de camper plaats is niet gratis

Deauville
Camper plaats voor 10 campers, aan het sportterreinen dicht bij het station op 500 meter van zee, er is ook stroom, rustige plaats onder de bomen, Deauville is een plaats met statige villa's en huizen van de 19 eeuw .

Port en Bessin
Camperplaats vlak aan de haven voor 20 campers er is ook nog een (camperplaats) in het centrum op 100 a 200 meter van de haven, er is elke week markt, en bij het gebouw van de haven meester is een sanistation waar je je tanks kunt legen en ook weer vullen, en als men naar detop van de hoge krijt rotsen klimt dan heeft men een prachtig uitzicht, ook vind je er nog overblijfselen van de 2de wereld oorlog.    

St Vaast
Camperplaats ( verhard) aan de Jacht haven voor 10 campers, zeer rustige plaats, met een boot & auto die kan varen en rijden is een bezoek aan het oude fort dat een eindje in zee zeker de moeite waart, ook is er mossel en of oester teelt .

 
St. Pair sur Mer
Camperplaats naast de sportvelden, en aan de overkant van de weg  naast de super markt zijn er vaste wc's met drinkwater de camperplaats ligt op ongeveer 400 meter van zee.

St Thomas
Camperplaats op gras voor de ingang van de Gemeentelijke Camping  met in de verte zicht op de Mont st.Michel .

Mont St. Michel              
De welbekende rots in Normandie met een grote algemene parkeerplaats waar betaald moet worden voor een camper en waar géén voorzieningen zijn,  zeer drukke en smalle straatjes maar zeer de moeite waart. waar het ook nog eens eb en vloed is, er blijft regelmatig een Camper of auto in het water achter
      

Cherbourg         

Camperplaats is bij een discotheek maar die is gesloten,een mooie plaats om langs de winkels te wandelen,   men kan gebruik maken van de wc's aan de haven en er zijn ook douchen tegen betaling en dit van 08.00u tot 23.00u. en men kan tegen betaling water krijgen.

junobeach

Camperovernachtingsplaats op 10 minuten van het stadje, 50 meter van het strand en heel rustig gelegen, er zijn geen voorzieningen, wel kan je op 20 meter winkelen en dus ook kopen van al wat de zee te bieden heeft en tegen betaalbare prijzen.

Regio Aude

Narbonne  Plage         
Grote parkeerplaats vlak aan het strand, zandbodem met alle voorzieningen, men kan water krijgen, en de wc  en men kan het afvalwater lozen, er staan bomen maar die zijn nog te laag om voor schaduw te zorgen


Gruisan Plage            

10km van Narbonne Plage bevinden zich ook 3 camper plaatsen die alle voorzieningen hebben, zoals water tanken en lozen, chemisch toilet lozen en er zijn ook douches, er is ook bewaking aanwezig

      

Cap d'Adge   
Camping   "La clape "is ook een officiele camperplaats, maar tijdens de vakantie maanden Juni, Juli, en Augustus zou de plaats gesloten zijn voor campers, maar op de parkeerplaats bij het Aquarium zou het overnachten toe gelaten worden voor ongeveer10 Campers. 

Home     Naar Boven       Overnachten D       Stellplattze NL 

        Webmaster          Aansprakelijkheid